Goed om te weten

 • Omdat iedere muurschildering uniek is, zijn de prijzen altijd op aanvraag.
 • Een muurschildering is nooit tweemaal exact hetzelfde en niet te vergelijken met een poster of fotobehang. Het is een vorm van kunst en dit maakt het juist zo uniek! De stijl waarin ik schilder kunt u zien in mijn portfolio.
 • Gemiddeld duurt het maken van een kleine tot middelgrote muurschildering een dagdeel of een hele dag. Een volledige muur of meerdere muren kan meerdere dagen in beslag nemen. Deze tijd zal ik proberen zo goed mogelijk in te schatten aan de hand van de schets(en). Omdat alle schilderingen anders zijn blijft dit altijd een schatting.
 • Dichtbij kunnen parkeren is een must omdat ik altijd veel spullen bij me
  heb.
 • De ruimte moet verduisterd kunnen worden vanwege gebruik van de beamer (bijvoorbeeld met kranten voor de ramen o.i.d.). Ook heb ik stromend water met afvoer nodig. Dit is in de meeste gevallen geen probleem natuurlijk, maar vooral bij verbouwingen of nieuwbouw is het wel eens een puntje van aandacht.
 • Het mooiste resultaat wordt behaald op een gladde ondergrond. Als uw ruimte een andere ondergrond heeft, dan bespreken we de mogelijkheden.
  Indien de ondergrond niet geschikt is voor een muurschildering is, kunt u denken aan een canvasdoek of een (mdf-) paneel als alternatief.
 • Nieuw gestucte muren worden best eerst behandeld met een fixeermiddel (tegen een zuigende ondergrond) en eventueel voorzien van Reno vliesbehang. Daarna liefst 2x gesaust met een gewone muurverf. Géén afwasbare verf, want dan ‘pakt’ de verf niet die ik gebruik voor de muurschilderingen.
 • De ondergrond van de muurschildering hoeft niet altijd wit te zijn, soms is een kleurtje ook erg leuk! Hierover adviseer ik u graag.
 • De muurschilderingen maak ik met acrylverf. Deze verf is watergedragen, geurarm, droogt heel snel en is daardoor kindvriendelijk. Dat wil zeggen dat er dezelfde nacht nog in een kinderkamer geslapen kan worden!
 • Ik zet de grove lijnen eerst met potlood op de muur waarbij ik in de meeste gevallen gebruik maak van een beamer. Dit gaat veel sneller dan uit de losse hand en op deze manier kunt u zelf al zien hoe het op de muur gaat komen. Mocht er nog twijfel zijn over de grootte kunnen we het op deze manier heel makkelijk samen bekijken voordat de schildering er definitief op staat.
 • U hoeft niet persé aanwezig te zijn terwijl ik aan het schilderen ben. Wel is het, indien u niet aanwezig bent, belangrijk om telefonisch bereikbaar te zijn zodat we contact kunnen houden bij eventuele vragen.
 • De verf is zoals elke muurverf niet bestand tegen krassen of stoten.
 • De verf is niet afschrobbaar. Wilt u de schildering kunnen poetsen met een vochtige doek dan adviseer ik u om hier een vernislaag over te laten zetten. Dit kan ik voor u verzorgen.
 • Mijn werkgebied beslaat voornamelijk de provincie Zeeland. Opdrachten buiten Zeeland of op meer dan 1 uur rijden vanaf mijn woonplaats Nisse zijn zeker mogelijk, maar dan zal ik wel moeten kijken of het voor mij rendabel is qua reistijd en opdracht. Dit is altijd te bespreken!
 • Reistijden van meer dan 30 minuten per enkele reis worden doorberekend. Ik zal dit vooraf met u bespreken.
 • Mijn werktijden zijn van +/- 8:00 tot 17:00 uur. Soms werk ik ook iets langer door zodat ik de muurschildering die betreffende dag af kan maken. Dit doe ik uiteraard in overleg.
 • U ontvangt een factuur nadat ik de muurschildering heb gemaakt. Het totaalbedrag is inclusief 21% btw en kunt u overmaken binnen 14 dagen na factuurdatum. Verdere informatie met betrekking tot het overmaken van het bedrag staat beschreven op de factuur.
 • Heeft u nog meer vragen of opmerkingen, neem gerust contact op via het contactformulier of de e-mail.
Paint Decoratieschilder Werkwijze 2