Meer over mijn werkwijze

Ik heb je hier uitgelegd hoe we in 7 stappen naar jouw muurschildering toewerken. Maar misschien ben je ook nog wel benieuwd naar wat voor verf ik gebruik, hoe snel je van je muurschildering kunt genieten en eh, wat kost een muurschildering eigenlijk? Ik leg het je graag uit.

Muurschildering op basis van acrylverf

Bij het maken van een muurschildering gebruik ik acrylverf. Acryl wordt vaak door kunstschilders gebruikt en is bovendien ideaal voor muurschilderingen. Zo zijn de kleuren van deze verfsoort veel mooier en helderder waardoor je muurschildering veel beter tot zijn recht komt. Acrylverf droogt bovendien sneller op, dus kan ik er sneller mee werken. En tot slot, maar zeker niet het minst belangrijk: acryl is een verf op waterbasis, dus geurloos. Hierdoor heb je geen last van nare chemische geurtjes.

Muurschildering sluit aan op je interieur

De kleuren voor een muurschildering meng ik zelf op mijn pallet. Daardoor kan ik deze mooi laten aansluiten bij jouw interieur. Bijvoorbeeld bij de kleuren van je meubelen, kozijnen, gordijnen en accessoires. Zo wordt je muurschildering echt onderdeel van het geheel.

Goede ondergrond is belangrijke basis

Een muurschildering komt het beste tot zijn recht op een gladde (gestucte) muur voorzien van muurverf. De muurverf zorgt ervoor dat de muur de acrylverf niet teveel opzuigt. Zit er nog geen muurverf op je muur? Dan wil ik die er best voor je opzetten, maar om kosten te besparen zou je dit ook zelf kunnen doen.

Leuk weetje: de achtergrond van een muurschildering hoeft niet persé wit te zijn. Een muurschildering komt juist ook heel mooi tot zijn recht op een gekleurde achtergrond. Ik adviseer je er graag over.

Laagje vernis voor een langer mooi resultaat

Bevindt de muurschildering zich op een plek waar hij snel(ler) vuil kan worden? Bijvoorbeeld in de keuken of in een ruimte waar huisdieren verblijven? Dan bescherm ik de muurschildering graag met een laagje vernis. Zo blijft hij langer mooi.

Wat kost een muurschildering?

Iedere muurschildering is uniek en daarom werk ik altijd met prijzen op aanvraag. Toch kan ik me natuurlijk goed voorstellen dat je ongeveer wilt weten waar je aan toe bent. Neem contact met mij op zodat we kunnen bespreken wat je wensen zijn en wat je budget is. Voor ieder budget probeer ik altijd een passende oplossing te bedenken en te maken.